OM OS

Et folkeobservatorium er blevet etableret.


Har du ligesom os, kigget i en lille amatørkikkert, og undret dig over Jupiters måner og Saturns ringe?.

Vidste du at der på toppen af Bakkegaardsskolen i Gentofte Kommune står et observatorium - en tilbygning der ikke ligner andre i byen.

Den får èn til at tænke... den næsten 'skriger' til èn: 

Hvorfor bruger I 'mig' ikke?. Jeg er speciel, noget der er værd at holde fast i.

På baggrund f gode indsatser fra Vangedes venner, er det lykkedes at få etableret et astronomisk observatorium midt i Vangede, med kikkerter, finmekanik og det sejeste kamera. Med dem kan man nu skue kort og langt ud i universet.

Vi er en lille skare, der håber at blive en stor flok, som har interesse for ikke bare t opleve og anse universet, men også kendskab til hvordan viden etableres.

Vi har drømme om at gentage historiske observationer, så vi ligesom Kepler kan forstå planeternes baner, ligesom Galileo kan overbevise os om at Jorden drejer rundt om Solen (og ikke omvendt) og ligesom Ole Rømer påvise lysets tøven.

Vi har også drømme om at inspirere unge som modne borgere til at stille nye spørgsmål ved Universet.


Derfor søger vi efter ligesindede, som vil være med til at stifte en forening, der med udgangspunkt i observatoriet i Vangede, vil forfølge disse drømme.

Vi søger efter folk der vil være med til at stifte foreningen og være medlemmer af denne forening og danne de gode vaner, for sjove observationer.